tryptofan

Tryptofan - den naturlige søvn booster

Tryptofan - den naturlige søvn booster

Der er næsten ikke noget mere irriterende end at ligge vågen om natten. Den følgende dag bliver et helvede at slæbe sig igennem – og tanken herom bidrager blot yderligere til den stress, man oplever under en søvnløs nat. Når man ikke kan finde ro i krop og hjerne, vil systemet uvægerligt blive overbelastet, og psyke såvel som fysik vil få tydelige mén heraf. Det værste er næsten, at man kan føle sig uendeligt træt, og samtidig ikke være det mindste søvnig. Og fortsætter denne tilstand over en længere periode, nat efter nat, kan man komme rigtig galt af sted.

Hvorfor er søvnen så vigtig?

Mennesket er indrettet således, at det skal bruge mellem otte og ti timers søvn hver nat for at lade op. Dette kan virke upraktisk, men det skyldes ikke mindst vores hjernes disposition. Vi modtager utroligt mange indtryk hver eneste dag, og skal forholde os til mange problem stillinger, for at kunne følge med, har hjernen brug for en pause fra alle disse indtryk, hvor den kan bearbejde disse og rydde op i arkiverne, så at sige.

Under de forskellige søvnstadier foretager hjernen en form for hovedrengøring, hvor de mange indtryk og minder sorteres og filtreres. Efter mange dage uden søvn vil du begynde at føle dig uklar i hovedet, din hukommelse vil svigte, du vil miste evnen til at fokusere og måske endda begynde at få vrang forestillinger. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få din søvn. Og til det formål skal kroppen bruge melatonin.

Kan jeg få melatonin som kosttilskud?

Du kan ikke købe melatonin som kosttilskud i Danmark. Til gengæld kan du købe det godkendte kosttilskud Zenbev, som er baseret på græskarkerner. Zenbev har et højt naturligt indhold af tryptofan – en aminosyre, som booster kroppens produktion af melatonin. Læs mere på melatoninguide.dk