Have

Planlæg din have om vinteren

Planlæg din have om vinteren

Mange haveelskere savner i vintermånederne at gå ude i haven og arbejde, især når man kommer over på den anden side af nytår. Her begynder de fleste at opføre sig, som en gammel cirkushest og de kan næsten ikke vente. Men der er i virkeligheden masser af arbejde, man kan lave om vinteren, så man er klar til næste sæson.

Du har mulighed for at planlægge næste sæson. Læse op om de planter og blomster du har lyst til skal plantes i din have. Skal der laves et nyt bed eller har du planer om at nedlægge eller flytte et. Hvis du har planter som ikke trives, kan du undersøge om det skyldes at de står forkert og om du enten vil fjerne den eller flytte den til et andet sted i haven.

Lav stiklinger

Du kan også med fordel bruge vinteren på at gennemgå de forskellige web-shops, der sælger frø og finde ud af hvilken frø du har brug for i den nye sæson. Det kan både være blomster, men det kan også være grønsager. Dette er et område, hvor det kan være nødvendigt med en vis form for selvbeherskelse. Det er nemlig de færreste, der har brug for 50+ forskellige typer tomater og chiliplanter.

Som foråret nærmer sig vil vindueskarme og samtlige borde blive fyldt op med små planter og stiklinger, som skal passes og ompottes om, som de bliver større og større.

Høre du til den praktiske type, kan du også med fordel gå dit haveværktøj igennem og se om der er noget der skal slibes eller om du skal ud og købe nyt til foråret. Skal du have nyt, kan du være heldig at falde over et godt tilbud i løbet af vinteren. 

Der er dermed ingen grund til at gå og kede sig om vinteren, fordi man ikke kan komme i haven.