brugte biler

Køb din brugte bil hos en bilforhandler

Køb din brugte bil hos en bilforhandler

Går du med planer om at købe en ny brugt bil har du i princippet to muligheder. Du kan købe den af en privat sælger eller hos en bilforhandler, der handler med brugte biler. I det første tilfælde er det vigtigt at vide at bil købet ikke er omfattet af købeloven og der er ikke nogle garanti. Du køber bilen som beset. Derfor er det vigtigt at være ekstra omhyggelig inden du køber bilen.

Vælger du at købe hos en bilforhandler, vil bilen typisk være lidt dyrere end hos den private sælger men for den ekstra pris for du en bil der er omfattet af købeloven, den kommer med en garanti og den vil have været en tur forbi en mekaniker, så du er sikker på at den er uden fejl. Du kan kigge efter din næste brugte bil hos AT biler.

Nyere brugt bil vs. ældre brugt bil

Mange der kigger efter en ny brugt bil laver den fejl at fokusere på den brugte bils pris i stedet for at inkluderer bilens totalomkostninger. En ældre bil vil alt andet lige være billigere at købe men dyrere i totalomkostninger.

Du vil betale en højere vægt og miljøafgift og du kan også forvente, at du skal forbi en mekaniker langt oftere, end med en nyere bil. Derfor vil bilen typisk være dyrere i drift end hvis du vælger at bruge lidt flere penge på bilen. Derudover skal det selvfølgelig ikke undervurderes at du får en lækre bil for pengene, der også er langt mere miljøvenlig og behagelig at køre i.

Når du besøger en bilforhandler så brug et par minutter på at kigge på hans andre biler. Ikke fordi du skal skifte mening med hvilken bil du skal købe, men fordi hvis de alle ligner noget der hører til hos en skrothandler, så er der stor sandsynlighed for at den du ønsker at købe også gør det.