hundeseler / hundesnor

Hundeselen – Det gode valg til din hund

Hundeselen – Det gode valg til din hund

Hvis din hund er sådan en, der gerne vil trække, vil du ofte høre ham gispe, når halsbåndet sætter presser på dens hals.

Det er ikke kun irriterende for hunden, men kan også være smertefuldt og forårsage medicinske problemer, især hos små hunde.

Hundeselen er god for ejer og hund

Resultatet kan være et sammenbrudt luftrør, specielt i små hunderacer. Hos større hunde kan tryk fra halsbåndet begrænse vejrtrækningen, der forårsager de gispende lyde, der betyder, at hjernen ikke modtager nok ilt, noget der yderligere kan forårsage angst hos hunden. Hunde er ikke beregnet til at blive trukket i nakken!

Andre mulige skader inkluderer risiko for pres på halspulsåren, tryk på halsvenen, beskadigelse af blødt brusk og meget mere.

Hundeseler fjerner belastningen på nakken, hvilket gør det til et mere humant valg for både små og store hunde.

Det giver dig mere kontrol

Folk der har problemer med at gå tur med store hunde, har mere kontrol når de opgiver hundehalsbåndet og prøver en hundesele. Hemmeligheden er at en hundesele, giver mere styringskraft end et hundehalsbånd, da den styrer både skuldre og brystområde.

En hund er mere vandret end lodret, og denne form gør, at hunden har et mere stabilt tyngdepunkt, hvilket gør dem sværere at kontrollere. Vi mennesker er derimod ganske dårligt stillede, fordi vi er lodrette væsener med et ubalanceret tyngdepunkt, som gør det let for os at miste balance, når hunden trækker.

Hundeseler gør det muligt for båndets trækpunkt at være tættere på hundens tyngdepunkt, hvilket giver ejeren bedre kontrol. Mere kontrol er lig med mere tillid til hundeejere, der måske er blevet afskrækket af hundens trækkeri.

Intet kan erstatte hundetræning

Intet træningsværktøj bør bruges som erstatning for træning. Hvis din hund trækker, kan en hundesele, der sidder foran hjælpe dig, men dit hovedmål er fortsat at træne hunden til gå ordentligt på jeres ture, og mest af alt at forbedre dit forhold til din hund!

Afhængigt af din hunds måde at trække på, kan din hund muligvis have behov for adfærdsændring ud over almindelig træning og en god hundesele.