varmepumpe

Effektiv opvarmning af dit private hjem med varmpumpe

image

Går du og drømmer om en varmeregning, som er betydeligt lavere, end du indtil videre har måttet punge ud år efter år? Kan en hård og kold vinter dræne dit budget, og er du træt af konstant at skulle reparere det gamle olie fyr? Så kan det være, at en moderne varmepumpe er den rette løsning for dig – især hvis du bor i hus, og varmer dette op ved hjælp af enten et vandbaseret varme fordelingssystem eller dyre og ineffektive elektriske varmeovne.

Hvorfor skal jeg skifte til en varmepumpe?

Den vægtigste grund til at skifte dit gamle varme system ud med en varmepumpe, er afgjort økonomien. Du kan regne med at spare op imod 60 til 80 procent af dine årlige udgifter til opvarmning af dit hjem, blot ved at installere en moderne varmepumpe i stedet for dit gamle og utidssvarende system. En varmepumpe er såvel driftsikker som energi effektiv, og kræver slet ikke samme grad af vedligeholdelse som et gammelt, slidt fyr.

Hvilken slags varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes i alt tre former for varmepumpe, hvoraf de to af dem kræver et minimum af arbejde i forhold til montering og installering. Disse to varmepumper baserer sig på luft i modsætning til det såkaldte jordvarme anlæg, som er et kapitel for sig.

Er dit hus fortrinsvis opvarmet ved hjælp af et vandbaseret varmefordelings anlæg (vandradiatorer), kan du med fordel vælge en luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe benytter sig af simple termodynamiske principper, når den opvarmer alt vand – inklusive brugsvand – i din bolig. Opvarmes dit hus for nærværende ved hjælp af elektricitet, kan du vælge at erstatte de dyre elpaneler med en luft til luft varmepumpe. Her får du ydermere fordelen af ren, filtreret luft i dine stuer. Og så kan du bruge varmepumpen som air condition om sommeren.

Se de moderne varmepumper på https://www.gramenergi.dk/